Turizëm Shëndetësor në Turqi

Romoy Turizmi Shendetesor, pjese e Grupit Romoy, eshte nje kompani qe operon ne turizmin shendetesor nderkombetar duke nderthurur metoden efikase te trajtimit shendetesor me alternativen me te ulet ne kosto si dhe me standartet me te larta te trajtimit mjekesor ne Turqi.

Nen ombrellen e Romoy gjenden mbi 60 spitale te perzgjedhura me kujdes nga ekipi yne shendetesor profesional me pervoje shumevjecare. Duke patur parasysh tere procesin e semundjes se pacientit, Romoy ben zgjedhjen e mjekut dhe spitalit, ku pacientit i ofrohet sherbimi i duhur dhe me i mire i mundshem. Ne bejme konsulten paraprake ne emer te pacientit me mjekun i cili eshte zgjedhur nga pacienti, duke patur parasysh vecantine e semundjes se tij. Ne garantojme cmimet me te uleta per operim dhe trajtim ne lidhje me Turqine. Do te merrni nje cmim me te ulet se sa cmimi i cili do ta merrnit nga spitalet lokale. Me sigurine e ROMOY mund ta merrni sherbimin e njejte ne te njejtin spital por me nje cmim me te volitshem.

Ne jemi ne dijeni te veshtiresive te marrjes se sherbiimt shendetesor ne nje shtet tjeter dhe ne nje kulture te huaj. Per kete arsye me qellim qe t’ju mundesojme pacienteve tane ndjenjen e te qenurit ne “shtepi” ne cdo kohe dhe mos te qenurit te vetmuar asnjehere, ne i shoqerojme ata ne cdo faze te trajtimit te tyre. Me Romoy, ne ju garantojme perjetimin e nje udhetimi mjekesor pa stres dhe te sigurt. 

Fazat e trajtimit me Romoy

Si mund te kontaktoni me Romoy
 • Nepermjet faqes
 • Me ekspertet e Romoy per marredhenie me paciente permes telefonit ose e-mailit.
 • Nepermjet perfaqesuesve te Romoy ne shtetet perkatese.

Procesi i planifikimit te trajtimit

Nese pacientet tane deshirojne te vijne gjate procesit te planifikimit te operimit, ne bejme te mundur planifikimin e procesit te trajtimit bashke me ta. Ne rast se pacientet na dergojne te gjitha informacionet mjekesore dhe rezultatete e ekzaminimeve, ne ndajme me ta planet trajtuese te pergatitura vecmas per pacientin ne fushen e tyre mjeksore.

Planet e vecanta te trajtimit per pacientet pergatiten nga komiteti jone keshillor i perbere nga mjeke eksperte.Ne rast se ka me shume se nje metode trajtimi, kontaktohet me pacientet dhe bashkarisht vendosim se cila metode do te perzgjidhet.

 

Me Romoy, pacientet perfitojne mundesine e arritjes se vleresimeve mjekesore ne menyre te shpejt nga mjeket me te mire ne fushat e tyre. Gjendja e pacientit konstatohet brenda 24 oreve dhe pastaj kontaktohet.

Arritja ne Turqi

 • Biletat e avionit mund te merren nga Romoy ose nga vete pacienti.
 • Nese gjendja e pacientit nuk eshte e favorshme per te udhetuar me avion, atehere Romoy ve ne dispozicion te tyre nje aeroplan ambulance prej vendit ku ndodhen.
 • Nese pacientet kane nevoje te qendrojne ne hotel para ose pas trajtimit, behet nje rezervim i hotelit  nga ana Romoy sipas deshires se tyre.
 • Romoy ka nje marreveshje me hotele ne zona afer spitaleve ne cdo vend te Turqise.
 • Kur pacientet te arrijne ne Turqi, priten nga perfaqesuesi per paciente te Romoy dhe ju mundesohet transfreimi ne hotelin ose spitalin ku do te qendrojne.
 • Pacientit i jepet nje telefon i cili mund ta perdore gjate kohes se trajtimit.

Procesi i trajtimit.

Trajtimet behen ne spitale te certifikuara nga JCI ( Komisioni i Bashkuar Nderkombetar ) qe posedojne teknologji te larte mjekesore dhe mjeket me te mire ne fushen e tyre.

Ne diten e trajnimit behet transferimi i pacineteve nga hoteli ose aeroporti per ne spital nga ana e Romoy.

Nepermjetet asistenteve te Romoy te cilet i shoqerojne ata flasin te njejten gjuhe me pacientin qe te mos kene asnje pengese komunikimi.

Cdo faze e trajtimit percillet nga mjeket e Romoy.

Largimi nga Turqia

Romoy merret me organizimin per largimin e pacientit nga spitali. Pacientet informohen para se te largohen nga spitali rreth gjendjes se tyre dhe ne lidhje me mirembajtjen pas operative. Transfrerimi i pacientit per ne aeroport behet falas. Nese deshirohet Romoy mund te organizoj per pacientet udhetim turistik, i cili paguhen nga pacienti.

Pas trajtimit

Pasi pacientet te kthehen ne shtetet e tyre, ata mund te kontaktojne Romoy ne cdo kohe per mirembajtjen dhe kujdesin pas trajtimit. Mjeket te cilet ndodhen ne qendrat e shteteve ku Romoy ka lidhje percjellin procesin e kujdesit pas trajtimit te pacienteve.

Romoy jep sherbim ne keto dege: 

 • Kirurgjia e truritt
 • Kirurgjia estetike dhe plastike 
 • Kirurgjia kardiovaskulare : per te rritur dhe Pediatri
 • VHF ( Vesh – Hund – Fyt ) 
 • Onkologjia
 • Transplanti i organeve : transplanti i melcise, veshkes, zemres dhe i palces se shtylles kurrizore
 • Check-up ( Kontrollet e pergjithshme )
 • Kirurgjia e pergjithshme
 • Shendeti dhe semundjet e tyre
 • Kirurgjia e obezitetit ( mbipeshes )
 • Ortopedia dhe Traumatologjia
 • Mbjellja e flokeve
 • Urologjia
 • Fekondimi in Vitro           

Zyrat dhe Perfaqesuesit e Romoy 

Romoy ne sferen e turizmit shendetesor nderkombetar udheheq aktivitete nepermjet perfaqesueseve ne 13 qendra:

 • Irak
 • Libi
 • Azerbajxhan
 • Kazakistan
 • Norvegji
 • Maqedoni
 • Shqiperi
 • Gjermani
 • Rusi
 • Rumani
 • Serbi
 • Kuvajt
 • Kosove

Spitalet dhe klinikat me te cilat Romoy ka marreveshje

Spitali Liv

Leadind International Vision ( Vizioni Udheheqes Nderkombetar ), Spitali Liv perbehet nga 30 mije m2 hapesire te mbyllur, 154 shtreter , 8 salla operimi dhe 50 klinika. Eshte i akredituar nga JCI ( Komisioni i Bashkuar Nderkombetar).

Grupi Spitalor Acibadem 

I themeluar ne vitin 1991, eshte nje nder organizatat private shendetesore me te rendesishme ne Turqi. Grupi Spitalor Acibadem ofron sherbim shendetesor me 13000 punetore duke perfshire 2200 mjeke dhe 3500 infermiere ne 17 spitale dhe 13 qendra mjekesore te gjendura ne strukturen e tij. Ky grup ofron sherbime diagnoze dhe trajtimi me punetore shendetesore te pajisur mire, teknologji e avancuar, strukture moderne dhe standarte shendetesore te certifikuara me akreditim JCI.

Grupi Spitalor MedicalPark

Grupi Spitalor MedicalPark eshte aktiv qe nga viti 1995 dhe jep sherbim ne krahina te ndryshme te Turqise me 15 spitale, 2 komplekse spitalore dhe 1 qender mjekesore. Ka nje staf profesional te perbere nga mjeke dhe punetore shendetesor si dhe i akredituar nga JCI .

Grupi Spitalor Medicana 

Ka filluar sherbimin ne vitin 1995 dhe ne strukturen e tij gjenden 8 spitale. I akredituar nga ana e JCI-se, perfaqeson standartet nderkombetare te kualitetit, me infrastrukturen e larte teknologjike dhe stafin e mjekeve ekspert mban nivelin me te larte te pelqimit nga pacientet.

Grupi Spitalor Kolan

Ka themeluar hallken e pare te  zinxhirit te tij ne sketorin shendetesor ne vitin 1997 ne Qendren Shendetesore Kolan. Gjenden 8 spitale dhe klinika, ofron sherbimin e besueshem shendetesore ne kushte te pershtatshme.

Medipol Kompleksi i Mega Spitaleve

Themeluar ne 2012 eshte nje kompleks spitalor qe ne strukturen e tij perfshin 4 spitale te vecuara. Ne kete kompleks perfshihet Kirurgjia e Pergjithshme, Onkologjike si dhe e Zemres dhe e Eneve te Gjakut gjithashtu Spitalet Dentare.

Grupi Spitalor Memorial

Memorial jep sherbime me 10 spitale dhe 3 qendra mjekesore qe gjenden ne Stamboll, Ankara, Kajseri, Antali dhe Dijarbaker. Eshte i pari ne Turqi dhe i 20-ti ne bote qe eshte kualifikuar per te marre Certifikaten e Akreditimit te Kualitetit nga JCI.

Spitali Dünya Göz 

Eshte themeluar ne vitin 1996 dhe jep sherbim 365 dite, 24 ore per te gjitha deget e mjekesise se syrit. Ofrojne sherbim brenda dhe jashte Turqise ne gjithsej 18 qendra jane te akredituara ne koordinim te JCI-se.

Istanbul IVF dhe Qendra Shendetesore e Gruas.

Themeluar ne 2005, eshte nje qender trajtuese e specializuar per fekondimin in vitro dhe trajtimet e shterpesise.Me infrastrukture te pergatitur nga dituria dhe pervoja dhe me pajisje teknike, kjo qender ku behen trajtimet moderne te diteve tona eshte projektuar ne ate menyre qe te mund  te jape zgjidhje rrethe cfaredo nevoje ne keto sfera. Qendra eshte e pajisur me certifikaten e kualitetit ISO 9001.

Neo Life Qendra Onkologjike e Mjekesise

Themeluar ne vitin 2010 qendra ofron sherbim diagnostikimi dhe trajtimi te nivelit me te larte dhe eshte e akredituar nga JCI ( Komisioni i Bashkuar Nderkombetar ), i cili eshte percaktuesi me i rendesishem boteror ne lidhje me standartet shendetesore. Eshte nje qender e specializuar ne onkologji.

Spitali i Edukimit Kanuni Sultan Süleyman

Themeluar ne vitin 1952, eshte i specializuar ne vecanti mbi shendetin dhe semundjet e femijeve dhe ofron sherbim ne te gjitha nendeget e shendetit dhe semundjeve te femijeve.

Spitali Universitar Akdeniz

Themeluar ne vitin 1982. Ky eshte njeri nder universitetet me te mira ne bote ne lidhje me transplantimin e organeve. Transplantimi i  pare i sukseshem i mits ne bote eshte kryer nga ky  universitet. Ky spital kryen me sukses operimet e trasplantimit te fytyres, veshkes, pankreasit, melcise dhe zemres.

Unioni i Spitaleve Publike Bakirköy

Gjenden 7 spitale shendetesore. Fushat e specializimit te ketij unioni jane ne vecanti semundjet nervore, te gjitha semundjet e lekures pervec lebres si dhe semundjes e dhembeve kardiovaskulare.

Grupi Shendetesor Ethica

I ka filluar aktivitetet ne vitin 2007, ne strukturen e tij ka 4 institucione duke perfshire 2 spitale private dhe 2 qendra private mjekesore.

Qendra Kirurgjise Estethica

Eshte nje qender e specializuar mjekesore kirurgjike, e cila jep sherbim ne fushen e estetikes. Estethica i sherben pacientet e vet me nje strukture te larte teknologjike dhe staf me pervoje.

Qendra Shendetesore Dentare Dentopia

Ka filluar sherbimin ne vitin 2006 si qendra e pare e Turqise per shendetin e gojes dhe dhembeve.